Lode Violet

Lode Violet werd in 1995 in Jette, Brussel, geboren en begon op 6-jarige leeftijd de cornet te spelen aan de muziekacademie van Willebroek. Een jaar later voegde hij de piano toe. Op 14-jarige leeftijd volgde Lode zijn leraar / vader, Frans Violet, naar de Kunsthumaniora Brussel. Op deze school studeerde hij af met de hoogste onderscheiding en behaalde hij ook de prijs van "best arrangement".

Als cornet-speler speelt Lode met verschillende blaasinstrumenten en blaasinstrumenten waar hij vaak als solist optreedt. Hij speelde al voor veel bands van over de hele wereld. Hij heeft kunnen pronken met zijn cornet-spel in Engeland, Noorwegen, Nederland, België en Zwitserland. Sinds 2011 is Lode Principal Cornet van Brassband Willebroek met wie hij drie nationale titels en een Europese overwinning behaalde. In 2014 sloot hij zich aan bij een productie van het huis van de Vlaamse Opera, het spelen van Lady Macbeth van het district Mtsensk.

Lode neemt regelmatig deel aan zowel nationale als internationale solowedstrijden. Hij behaalde verschillende regionale en nationale titels bij de Vlamo-solowedstrijd.

Lode won drie keer de wedstrijd 'Jonge Solisten aan Zee' en in 2009 en 2010 won hij het British Open Solo Championship in de Intermediate Section. In 2010 werd hij genomineerd in de categorie Nieuwkomer van het Jaar op de populaire awards 4barsrest awards voor brassbands. Lode werd twee keer (2010 en 2011) geselecteerd door 4barsrest in de band van het jaar.

Lode behaalde zijn laatste cornetgraad met 98% aan de muziekacademie van Willebroek, werd derde op de prestigieuze internationale koperwedstrijd IMEP 2012, behaalde een eerste prijs bij Dexia Classics 2011, werd tweemaal tweede op de Foden's Solo Competitie 2014, won de solist prijs bij de European Youth Brass Band Championships in het voorjaar van 2015 en werd bekroond als 4BR Best Instrumentalist Award tijdens het All England Masters International Brass Band Championship 2016.

Tim de Maeseneer

Geboren in Vilvoorde, België, uit een familie van muziekliefhebbers, begon Tim de tenorhoorn te leren op zesjarige leeftijd. De beslissing om muziek te studeren op de middelbare school kwam niet als een verrassing; hij begon voor het eerst te studeren aan de middelbare school voor muziek in Leuven en vervulde daarna deze opleiding in het "Kunsthumaniora Brussel". Nadat hij gestudeerd had onder de deskundige begeleiding van Frans Violet in Brussel, verhuisde Tim naar het Conservatorium van Gent waar hij twee jaar studeerde bij trompetvirtuoos Benny Wiame. Vervolgens keerde Tim terug naar Leuven om te studeren aan de LUCA (Leuven University & College of Arts) onder saxhoornspecialist Nick Ost. Speciale vermelding moet gaan naar mentor / mentor Johan De Win, die altijd met de grootste zorg heeft gesteund en onderwezen.

Als gastsolist trad Tim op met een aantal verschillende orkesten in België en daarbuiten, zoals het "Symfonie Orkest Vlaanderen BE", het project Brassband WDR (West Deutche Rundfunk Köln) DE, European Youth Brass Band EU, Atlantic Brass Band USA , Brassband Buizingen & Noord-Limburgse Brassband BE.

Tim nam deel aan een aantal wedstrijden en is al meerdere keren de beste tenorhoorn. Als Tenor-horn-specialist wordt hij door de VLAMO-organisatie benoemd om leiding te geven aan verschillende bands om hoornsecties te helpen verbeteren

Please reload

© 2019 by Mercator Brass Band

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now