top of page

Partners


Een van de steunpilaren van de werking van Mercator Brass Band is zonder twijfel de aanwezigheid en hulp van een heel aantal partners. Zonder hen zou de dagelijkse werking van de band niet mogelijk zijn. Mercator Brass Band is dan ook enorm dankbaar dat ze gedurende de loop der jaren vruchtbare relaties heeft opgebouwd met onderstaande. Bedankt allemaal!

rupelzonen foto.jpg

Mercator @ De Rupelzonen

rupelzonen.jpg

Sinds 2017 bestaat Mercator Brass Band als vast onderdeel van Koninklijke Harmonie Rupelzonen uit Boom en vormt samen met gemengd mannenkoor 'Il Cuore' een succesvolle partnership. 

Koninklijke Harmonie Rupelzonen Boom

 

Aanvankelijk werden de Rupelzonen in 1861 opgericht als zangkoor. Reeds in 1865 werd er overgeschakeld naar een muziekmaatschappij. Doorheen de jaren speelde de harmonie een voortrekkende rol in het muzikale en verenigingsleven van Boom en bij uitbreiding de provincie Antwerpen.

Met het aantrekken van de beloftevolle en hoog gekwalificeerde Johan De win als dirigent in 1993 en het intrekken in het nieuwe lokaal in het parkpavilioen in 1994 begon de harmonie zoals we ze vandaag kennen vorm te krijgen. Zo steeg het aantal muzikanten tot boven de 70 en zorgden de zondagse initiatielessen voor een instroom aan nieuwe jonge muzikanten. Hierdoor werden in 2008 en 2012 mooie resultaten in de ere-afdeling behaald.

De Rupelzonen repeteren elke zondagvoormiddag en donderdagavond in het parkpaviljoen te Boom om dit mooie verhaal verder te zetten.

Gemengd mannenkoor 'Il Cuore' Boom

In de laatste decennia van vorige eeuw zongen de jongens van Chiro Kontakt in Boom graag en veel. Aan tafel op kamp, tijdens groepsmomenten of ’s avonds aan de bar. Geweldige momenten van plezier en samenhorigheid. In hun jeugdige overmoed beloofden ze elkaar dat ze ooit samen een mannenkoor zouden oprichten.

Na het chiroleven koos ieder zijn levenspad. Velen bleven elkaar nog zien of samen sporten, maar samen zingen was vanaf toen verleden tijd.

Tot vorige zomer twee van deze heren zich aan een toog de belofte van weleer herinnerden en de geestdrift van toen weer opflakkerde. Gelukkig stond daar een muzikale dame bij die met kennis van zaken kon spreken.

En zo kwam het dat in de herfst van 2017 een twaalftal oudleiders elkaar na vele jaren terugzagen in het lokaal van de Rupelzonen en hun wens uitspraken om samen te repeteren. Eerst voorzichtig, om de twee weken en vanaf nieuwjaar elke week. De vrienden van toen hadden elkaar weer gevonden, alsof het nooit anders was geweest. En hun enthousiasme werd opgepikt door enkele gelijkgestemde zielen die het koor mee vorm kwamen geven.

Il Cuore verwijst naar het H.Hart, de plek waar ze een stuk van hun jeugd deelden. Het achtienkoppig, gemengd mannenkoor wordt kundig geleid door Maaike De Maeyer, eveneens van Chiro Kontakt en vooral van vele, muzikale markten thuis.

il cuore 2.jpg

Sponsors


Een financieel duwtje in de rug of hier en daar wat materiële steun maken het verschil voor een muziekvereniging. We zijn dan ook fier onze vaste sponsors aan U voor te stellen. Neem zeker eens een kijkje op de website, ook zo steunt U Mercator Brass Band!

"Samenwerken is de sleutel tot succes. Dat verenigingen samen inspanningen leveren om de HaFaBra tot een hoger niveau te tillen, vind ik prachtig!"
Johan De Win - Musical Director Mercator Brass Band

bottom of page